Historie

Start onderneming

Piet de Hoop & Freek Veerman begonnen met hun hun autoschadebedrijf aan de Nijverheidstraat in Edam. Dit was midden tussen de weilanden, waar een nieuw industriegebied werd ontwikkeld.

Om verder te kunnen groeien verhuisd het bedrijf in 1982 naar de Hamerstraat op een steenworp afstand van het oude pand maar met meer ruimte beschikbaar. Dit is het adres waar de onderneming tot 2015 is gevestigd. Freek Veerman besluit in 1999 uit het bedrijf te stappen en Piet de Hoop gaat alleen verder. De directie van Autoschade De Hoop wordt in 2005 uitgebreid met zoon Matthijs de Hoop. Sindsdien draagt het bedrijf de naam Autoschade De Hoop & Zn.

Overname Garage Kil

Wanneer in 2012 Garage Kil in zwaar weer komt besluit familie De Hoop om deze bekende garage en een grote klant van het autoschadebedrijf over te nemen. Matthijs de Hoop vormt samen met schoonzoon Gert de Vries de nieuwe directie van Garage Kil.

Verhuizing nieuw pand

In 2015 komt een groot garagepand aan de Julianaweg 129 vrij en besluiten de 2 bedrijven te verhuizen van twee verschillende locaties naar één ruim, mooi pand in Volendam. Alles wordt voorzien van de nieuwste systemen zoals meerdere hefbruggen, een hypermoderne richtbank, een heuse bandenstraat waarbij gebruik is gemaakt van de beste materialen. Door deze samenvoeging kunnen klanten voor alles wat mobiliteit en schade betreft terecht bij Autoschade De Hoop & Zn. en Garage Kil. Zo worden particulieren en bedrijven compleet ontzorgd in al hun mobiliteitszaken.

Overname Autoschade Schepenwijk in Enkhuizen

Per 1 april 2019 wordt een collega autoschadebedrijf in Enkhuizen overgenomen: Autoschade Schepenwijk. De eigenaar was na meer dan 20 jaar toe aan een nieuwe uitdaging en zocht een geschikte overnamekandidaat die zou staan voor een goede toekomst van het bedrijf én de medewerkers. In Matthijs de Hoop werd de juiste persoon gevonden met dezelfde passie voor kwaliteit, service en 100% tevredenheid. Autoschade Schepenwijk wordt toegevoegd als nieuwe vestiging onder de naam Autoschade De Hoop & Zn. Enkhuizen. Het pand aan de Dolfijn 17 inclusief alle medewerkers worden overgenomen, zodat klanten vertrouwde gezichten blijven zien en gebruik kunnen maken van dezelfde diensten en topservice.

Oprichters van het bedrijf

Piet de Hoop en zijn vrouw Louise zijn de oprichters van het bedrijf en hebben een écht familiebedrijf gemaakt van hun ondernemersdroom. Meerdere leden uit de familie De Hoop zijn werkzaam binnen de organisatie, waardoor iedereen zich voor de volle 100% inzet om de klanten het tot hun zin te maken en een steentje bij te dragen. Dit échte ‘familiebedrijf’ gevoel merk je als je het bedrijf binnenloopt door de sfeer die er hangt, zowel bij de directieleden en ook bij alle medewerkers. Gezelligheid en er samen voor gaan is een groot goed binnen de familie De Hoop en dit merk je aan alles!